DERMALNA POLNILA – HIALURONSKA KISLINA

DERMALNA POLNILA – HIALURONSKA KISLINA

Hialuronska kislina je naravno prisotna v naši koži in je izredno pomembna za primerno hidracijo, čvrstost ter napetost kože. S starostjo je nastaja vse manj, posledično tako koža postane povešena, manj elastična, izsušena, izgublja se prvotni volumen, vse skupaj pa privede do nastajanja gubic, gub in brazd na površini kože. Proces izgube hialurona istočasno spremljajo še ostali znaki staranja: izguba podkožne maščobe (zlasti globokega podkožnega maščevja) in izguba kostnine ter podpornih vezivnih tkiv.

Primerno izbrana polnila s hialuronsko kislino nadomestijo izgubljeni volumen in ponovno stimulirajo naravne regeneracijske procese. Učinek je ponavadi viden takoj ter traja nekje od 6-18 mesecev, odvisno od vrste polnila.

Indikacije

  • korekcija gub npr.: nazolabialne gube, marionetne gube
  • korekcija podočnjakov
  • volumizacija: brade, čeljusti, lic
  • korekcija spuščenih ustnih kotov
  • pomlajevanje kože obraza, vratu, dekolteja in rok

Postopek aplikacije: Polnila s hialuronsko kislino se med seboj razlikujejo glede na gostoto, umreženost, plastičnost. Potreben je primeren izbor polnila glede na tretirano področje in glede pacientovih pričakovanj. Skoraj vsi postopki se izvajajo v lokalni anesteziji (predhoden nanos anestetične kreme z lidokainom, možna je tudi blokada živca). Anestetik vsebujejo tudi že nekatera polnila, da se že ob sami aplikaciji bolečina skoraj povsem omili.

Po sami terapiji se lahko pojavi oteklina, manjši hematomi (modrice) na mestih vbodov.

OBLIKOVANJE IN POVEČAVA USTNIC S HIALURONSKO KISLINO
Gre za enega najbolj željenih posegov v področju estetske medicine, saj so lepo oblikovane, simetrične in polne ustnice eden od atributov privlačnosti.
Staranje povzroča spremembe na ustnicah, le te postanejo ožje, izgubijo hidracijo in sijaj, povesijo se ustni kotički, pojavijo pa se tudi gubice okoli ust.
S polnilom lahko dosežemo prvotno obliko in volumen, popravimo asimetrijo in samo hidracijo ustnic. Hkrati lahko tretiramo tudi gubice okoli ust ter povešene ustne kotičke.