Dermalna polnila

Hialuronska kislina je naravno prisotna v naši koži in je izredno pomembna za primerno hidracijo, čvrstost ter napetost kože. S starostjo je nastaja vse manj, posledično tako koža postane povešena, manj elastična, izsušena, izgublja se prvotni volumen, vse skupaj pa privede do nastajanja gubic, gub in brazd na površini kože. 

Opis:

Proces izgube hialurona istočasno spremljajo še ostali znaki staranja: izguba podkožne maščobe (zlasti globokega podkožnega maščevja) in izguba kostnine ter podpornih vezivnih tkiv.

Primerno izbrana polnila s hialuronsko kislino nadomestijo izgubljeni volumen in ponovno stimulirajo naravne regeneracijske procese. Učinek je ponavadi viden takoj ter traja nekje od 6-18 mesecev, odvisno od vrste polnila.

Postopek:

Polnila s hialuronsko kislino se med seboj razlikujejo glede na gostoto, umreženost, plastičnost. Potreben je primeren izbor polnila glede na tretirano področje in glede pacientovih pričakovanj. Skoraj vsi postopki se izvajajo v lokalni anesteziji (predhoden nanos anestetične kreme z lidokainom, možna je tudi blokada živca). Anestetik vsebujejo tudi že nekatera polnila, da se že ob sami aplikaciji bolečina skoraj povsem omili.

Po sami terapiji se lahko pojavi oteklina, manjši hematomi (modrice) na mestih vbodov.

Indikacije:

  • korekcija gub npr.: nazolabialne gube, marionetne gube
  • korekcija podočnjakov
  • volumizacija: brade, čeljusti, lic, ustnic
  • korekcija spuščenih ustnih kotov
  • pomlajevanje kože obraza, vratu, dekolteja in rok

Cenik:

DERMALNA POLNILA – Teosyal, Juvederm, Neauvia, Restylane, Lumifil
Oblikovanje ustnic, korekcija nosu, lic in brade, odpravljanje podočnjakov, odpravljanje nazolabialnih gub in gubic okrog ust.
0,5 ml: 200 €
1,0 ml: 300 €
2,0 ml: 500 €
3,0 ml: 600 €