Logotip spletnega mesta

SHR, IPL + RF laser

Tehnologija kombinira lasersko tehnologijo in tehnologijo intenzivne pulzirajoče svetlobe za pričakovane rezultate brez bolečin. 
Trajno odstranjevanje dlačic, lasersko pomlajevanje, odpravljanje kapilar na obrazu, odpravljanje hiperpigmentacij, zdravljenje aken, zdravljenje glivic na nohtih.

Uporaba laserja:

 • Trajno odstranjevanje dlačic na obrazu in telesu
 • Odpravljanje kapilar na obrazu
 • Odpravljanje pigmentnih madežev – hiperpigmentacij
 • Pomlajevanje kože
 • Zdravljenje aken
 • Zdravljenje glivic na nohtih

Kaj pomeni SHR kratica?
SHR je okrajšava za Super Hair Removal in predstavlja tehnologijo hitrega trajnega odstranjevanja dlak z izjemnim uspehom.
Tehnologija kombinira lasersko tehnologijo in tehnologijo intenzivne pulzirajoče svetlobe za pričakovane rezultate brez bolečin. Tudi dlake, ki so se sedaj težko ali celo nemogoče odstranile se lahko sedaj s pomočjo SHR tehnologije odstranijo.

Kako deluje SHR tehnologija?
Svetloba, ki se aplicira v kožo, se pretvori v topoloto in selektivno uniči svetloba tvorbe celic za rast dlačic. Melanin v dlačici absorbira svetlobo in jo prenese do mešička, kjer s toploto uniči celice, ki hranijo dlačico. Z uničenjem teh celic dlačice počasi odmirajo in odpadajo.

IPL + RF je okrajšava za Intense Pulse Light, kar pomeni intenzivno pulzno svetlobo, z dodano tehnologijo RF.

(Radiofrekvenca) pripomore k boljšim rezultatom pri pomlajevanju ter segreje tudi folikle svetlejših dlačic

Sinergija vseh treh tehnologij v enem tretmaju omogoča odlično izkušnjo tretmaja in pričakovane rezultate. Energija radiofrekvence doseže srednjo in globljo plast kože in tako segreva tkivo, zato se uporabi manjša IPL energija med tretmajem. Neprijeten občutek med IPL tretmajem se bistveno zmanjša, prav tako pa se pričakujejo tudi boljši rezultati. Poleg tega pa hladilni sistem vključen v IPL+RF tehnologijo zmanjša neprijeten občutek.

Absorbirajoča energija radiofrekvence ni v povezavi z melaninom, zato tretma lahko doseže dobre rezultate na mehkih ali tankih dlakah.

Pravilna nega kože pred postopkom:

 • 3 tedne pred laserskim posegom lahko dlačice odstranjujete le z britvico. Prepovedano pa je odstranjevanje z depilacijskimi kremami, voskom in pinceto.
 • 3 tedne pred posegom za nego kože ne uporabljajte eteričnih olj, parfumiranih krem in fotoaktivnih mazil. Uporaba anticelulitnih krem je prepovedana! Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar. Make-up, losjoni, parfumi, dezodoranti morajo biti pred posegom odstranjeni.
 • 3 do 4 tedne pred posegom se izogibajte rjavenju kože s katerimkoli sredstvom. V tem obdobju je prepovedano sončenje, uporaba solarija in kemičnih sredstev za samoporjavitev.
 • Nekatera zdravila lahko povečajo fotosenzitivnost, hiperpigmentacijo, dermatitis, zato vas prosimo, da s seboj prinesete spisek zdravil, ki jih uživate.

Pravilna nega kože po postopku:

 • Po laserskem posegu je na tretiranem predelu kože rahla rdečica, ki traja nekaj ur oziroma en dan, občutek je rahlo pekoč. Pri občutljivih se lahko pojavi rahel edem, ki traja nekaj dni – svetujemo hlajenje z obkladkom. V primeru vraščenih dlak lahko opazite na tem mestu površinsko opeklinico, ki pa je le začasna – pustite krastico, da odpade sama.
 • Za nego uporabite izključno le mazilo Bepanthen-plus ali hladilno mazilo (za malčke) ali gel Aloe Vera. Te izdelke kupite v lekarni, dobite jih brez recepta.
 • Prve dni po posegu si tretiranega predela ne umivajte s pretoplo vodo in na tem delu ne uporabljajte dezodorantov in agresivnih mil.
 • Nekaj tednov po posegu je prepovedano izpostavljanje UVA in UVB žarkom. Tretirani predel zaščitite z oblačili. Obraz večkrat dnevno zaščitite s kremo, ki vsebuje visok zaščitni faktor (30). Priporočamo vam uporabo popolne zaščite obraza s Sun Block izdelki. Lahko uporabite tekoči puder, ki ga poznate in veste, da na vaši koži ne izziva alergičnih reakcij.

Kdaj in kako se izvajajo terapije?

Z izvajanjem tretmajev običajno začnemo konec meseca septembra in končamo konec aprila. V tem obdobju je potrebno za odstranjevanje dlačic prihajati na 4-6 tedne (6-10 krat) za izbrani del telesa, za doseg 80% do 90% redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu telesa.

Celoten cenik laserskih terapij si lahko ogledate na povezavi: