Logotip spletnega mesta

Polinukleotidi

Polinukleotidi so najnovejša revolucionarna metoda v regenerativni medicini, ki delujejo na celični ravni za obnovo tkiva in izboljšanje kakovosti kože.

Kaj so polinukleotidi?

Polinukleotidi so najnovejša revolucionarna metoda v regenerativni medicini, ki delujejo na celični ravni za obnovo tkiva in izboljšanje kakovosti kože. Produkti Mastelli temeljijo na patentiranih polinukleotidih ter sodijo v skupino biostimulatorjev.

Mastelli polinukleotidi (PN HPT™) imajo dolgotrajen in izrazit vlažilni učinek. Prispevajo k povrnitvi volumna kože in spodbujajo naravno proizvodnjo kolagena.

Postopek:

Polinukleotidi so v obliki gela in jih v kožo vbrizgamo s tanko iglico, torej na enak način kot to delamo pri mezoterapijski tehniki s papulami. Tretiramo lahko kožo obraza, vratu, dekolteja, hrbtišča rok, lasišče ali druga področja, kjer imamo brazgotine ter strije. Ta metode je posebna v tem, da omogoča dolgotrajnejše in boljše rezultate kot klasična mezoterapija. Polinukleotidi namreč v koži sprožijo celične samopopravitvene procese, ki trajajo 6-9 mesecev.

Celoten postopek traja 30 minut. Pred samo aplikacijo kožo po navadi (ni pa nujno) namažemo z anestetično kremo, nato pa v dermis kože injiciramo produkt. Bolečina je zaradi anestetika zanemarljiva. Po aplikaciji na mestu vbodov 2-4 dni ostanejo majhne papulice, ki vedno v popolnosti izginejo. Zaradi igelne tehnike lahko pride na mestu vboda do majhne modrice, ki bo izginila v naslednjih 7-ih dnevih.

V naši ponudbi imamo na voljo 5 različnih izdelkov, ki so prilagojeni določeni problematiki:

  • PLINEST – za spodbujanje lastne obnove kože, naravno ustvarjanje lastnega kolagena. Primerno je za izboljšanje gubic okoli ust ali na vratu, izboljšanje videza brazgotin od aken ter strukturo kože. 
  • NEWEST – primerno za zrelo in dehidrirano kožo na obrazu in vratu. Poleg patentiranih polinukleotidov vsebuje tudi hialuronsko kislino, ki dodatno poveča hidracijo kože, medtem ko manitol podaljša njen učinek. 
  • PLINEST FAST – za občutljive predele kože na vratu, dekolteju in rokah.
  • PLINEST EYE – za svež izgled kož okoli oči ter zmanjšanje površinskih gub.
  • PLINEST HAIR – namenjen za injiciranje v lasišče in predel obrvi, pomaga v boju proti izpadanju las pri ženskah in moških.