Pospeševanje rasti las in zdravljenje lasišča

V Estetiki Fink uporabljamo dva načina za pospeševanje rasti las, večanje volumna ter zdravljenje lasišča - Mezoterapija in PRP terapija z lastno plazmo. Cilj teh dveh terapij temelji na spodbujanju delovanja in krepitvi lasnih mešičkov, z apliciranjem bogatih hranilnih in rastnih faktorjev v lasišče.

Opis:

Kdo si ne bi želel imeti lepih, sijočih in zdravih las?
Lasje so zagotovo eden od dejavnikov, ki dodatno vlivajo samozavest tako pri ženskah, kot tudi pri moških. Izgubljanje las je pogosta težava in pokazatelj nekaterih bolezni oz. sprememb, ki se dogajajo v telesu. Zaradi genetike, starosti, nezdravega življenjskega sloga, stresa, nekaterih bolezni in zdravil, hormonskega neravnovesja  in drugih zunanjih dejavnikov (sonce, mraz, onesnaženo ozračje …) lasje lahko izgubijo lesk, se stanjšajo ali celo začnejo pospešeno izpadati, kar pa lahko vodi v nastanek plešavosti.

V Estetiki Fink uporabljamo dva načina za pospeševanje rasti las, večanje volumna ter zdravljenje lasišča – Mezoterapija in PRP terapija z lastno plazmo. Cilj teh dveh terapij temelji na spodbujanju delovanja in krepitvi lasnih mešičkov, z apliciranjem bogatih hranilnih in rastnih faktorjev v lasišče.

MEZOTERAPIJA – za močne in goste lase

Mezoterapija lasišča je postopek, pri katerem z mikroinjekcijami vnašamo v lasišče biološko aktivne snovi, s katerimi stimuliramo pretok krvi skozi lasne folikle in dovajamo nutriente potrebne za rast las. Pomaga pri izgubi las zaradi različnih vzrokov (genetska predispozicija, hormonske spremembe, stres, nosečnot ipd.). Lasje tako postanejo bolj zdravi, močnejši in so manj občutljivi na poškodbe.

Učinkovine, ki jih vnašamo v lasišče:
– Bakrovi peptidi
– Booster matičnih celic
– Koencim Q10
– Hialuronska kislina
– Aminokisline
– Vitamin B Complex ( B5, B6, B3 )

Za najboljši rezultat priporočamo 4 zaporedne terapije v razmaku enega tedna in potem obnovitvene terapije na 3 mesece.

PRP (Platelet Rich Plasma) – terapija lasišča

PRP terapija lasišča je primerna za moške in ženske, ki se borijo s slabimi lasmi, izgubo in tanjšanjem las ali plešavostjo. Pri postopku se uporabi pacientova kri, zato se v telo ne vnaša tujih ali sintetičnih kemikalij in ne povzroča stanskih učinkov.

V PRP-ju ne najdemo samo trombocitov, temveč vsebuje tudi pomembne rastne faktorje in vaše lastne matične celice, ki stimulirajo obnovitvene procese v telesu. Po postopku se v lasišču odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti procesi, kateri pomagajo zmanjšati vnetje in spodbujajo novo rast foliklov.

Postopek:

Tretma poteka tako, da vam najprej vzamemo manjšo količino vaše krvi, približno 10-20ml – podobno kot pri običajnem odvzemu.

Epruveto s krvjo nato vstavimo v poseben medicinski aparat, ki kri centrifurira. Na ta način izločimo koncentrirano krvno plazmo od ostalih celic, ki vsebuje pomembne rastne faktorje in vaše lastne matične celice.

V lasišče nato injiciramo bogate hranilne in rastne dejavnike, ki sprožijo obnovo tkiva s povečanjem krvnega pretoka in celic citokinov. Na mestih aplikacije PRP-ja, se aktivirajo trombociti in začnejo se odvijati popolnoma naravni in učinkoviti procesi, ki stimulirajo in izboljšajo delovanje lasnih mešičkov.

Rezultati:

Rezultati terapije so odvisni od več dejavnikov, kot so vaša starost, količina izpadanja las, hormoni ter genetska sestava. Večina pa opazi spremembe na lasišču že po prvi terapiji.

Za optimalne rezultate priporočamo od 4-6 ponovitev terapij in potem vzdrževalna terapija na 4-6 mesece, odvisno od problematike. Terapija preprečuje izpadanje las, pospešuje njihovo rast, okrepijo se lasne korenine, lasje so močnejši, gostejši in lepši.

Prednosti PRP terapije:
  • Varen postopek z zanesljivimi rezultati.
  • Brez stranskih učinkov.
  • Brez okrevanja.
  • Nekirurški poseg.
Posebnega okrevanja ni. Večina pacientov se vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim že takoj po terapiji.