HIFU nekirurški lifting

Trenutno ena najbolj popularnih metod nekirurškega facelifta.
Lifting in učvrščevanje kože obraza, vratu, dekolteja, pomlajevanje kože, dvig obrvi, zmanjševanje podbradka.

HIFU ustreza vsem kliničnim in mednarodnim regulativam in standardom, ki zagotavljanjo varne in učinkovite postopke za pomlajevanje obraza ter oblikovanje telesa. Z Ultraformer terapijo spodbudimo vašo kožo in podkožne strukture, kar je bilo do sedaj možno le s kirurškim liftingom.

Kako deluje HIFU?

Z uporabo usmerejenega ultrazvoka visoke moči segrejemo globoki dermis kože in spodaj ležeče subdermalno povezovalno tkivo (SMAS). S HIFU terapevtskim postopkom dovajamo visoko intenzivno fokusirano energijo na natančno določeno globino (1.5, 2.0, 3.0, 4.5 mm), kjer povzroči toplotno koagulacijo tkiva. Tam se tkiva zaradi trenja ob nihanju molekul segrejejo na 65 do 70 stopinj C, kar privede do krčenja kolagenskih vlaken ter tvorbe novega kolagena v procesu obnove.

Kako poteka terapija?

Predel, kjer bomo izvajali terapijo očistimo ter na kožo nanesemo gel za boljšo prevodnost ultrazvoka. Z ročnikom drsimo po površini kože in v obliki kratkih pulzov apliciramo ultrazvočne valove, ki tkivo segrejejo v točno določeni globini. Med samo terapijo se lahko občuti rahlo zbadanje, ščemenje ali toploto. Nelagodje med postopkom se razlikuje od osebe do osebe. Moč ultrazvoka prilagodimo posamezni stranki.

Rezultati in okrevanje

Že z eno samo terapijo koža postane bolj napeta. Gre za tako imenovani učinek liftinga brez kirurškega posega. Takoj po posegu je zaradi krčenja struktur kože viden prvi učinek natezanja in učvrstitve kože. Obenem pa se sproži proces obnavljanja in tvorbe novega kolagena, tako, da je končni in želeni učinek viden v 3 do 6 mesecih po posegu. Učinek traja v povprečju dve leti oziroma je tudi odvisen od posameznika in predhodnega stanja kože.

Običajno je potrebna le 1 terapija, ki traja od 30 do 60 minut, odvisno od velikosti tretiranega področja. Pri slabšemu stanju kože lahko najprej naredimo tudi 2 terapiji v razmaku 4 mesecev, kasneje pa 1x na leto.

Okrevanja po tretmaju ni in se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom, športnim aktivnostim ali delu.

Tehnologijo HIFU uporabljamo za:

  • Učvrstitev kože obraza: dvig ličnic, obrvi, izboljšanje linije med obrazom in brado
  • Zmanjšanje podbradka
  • Dvig in odstranjevanje gub na vratu
  • Odprava zgubane kože dekolteja
  • Izboljšanje gladkosti in elastičnosti kože