Medicinski kemični piling

S kemičnim pilingom odstranimo odmrle celice, spodbudimo regeneracijo celic ter tvorbo kolagena.
Uporabljamo profesionalne kemične pilinge linije NeoStrata, katero sestavljajo pilingi različnih koncentracij (20%-70%).

Opis:

Kemični piling velja za najstarejšo metodo pomlajevanja, ki jo je uporabljala že egipčanska kraljica Kleopatra. Je medicinski postopek, pri katerem na kožo obraza, vratu, dekolteja ali rok nanašamo organske kisline, ki v določeni plasti kože spodbudijo regeneracijo celic ter nastanek novega kolagena in elastina, katera sta pomembna za ohranjanje lepe in zdrave kože.

Terapija je namenjana za izboljšanje strukture ter izgleda kože. Odstranijo se odmrle celice, koža postane gladka, zmanjša se videz gubic, brazgotin, pigmentacij in aken.

V Estetiki Fink uporabljamo profesionalne kemične pilinge linije NeoStrata, katero sestavljajo medicinski pilingi različnih koncentracij sadnih kislin (AHA) od 20-70%, ki jh po natančnem pregledu kože prilagodimo vsakemu posamezniku.

Indikacije:

  • znaki staranja kože: gubice, povešenost in ohlapnost kože
  • izboljšanje čvrstosti in elastičnosti kože
  • hiperpigmentacije, pigmentne nepravilnosti, sončne pege
  • preventiva staranju
  • akne, povečane pore ter brazgotine po aknah
  • suha koža
Za odpravo različnih kožnih nepravilnost poznamo različno intenzivne kemične pilinge. Povrhnji, srednje globoki in globoki kemični piling, ki se med seboj razlikujejo glede na namen uporabe in moč delovanja na kožo. Prav tako zahtevajo različen čas okrevanja po postopku. Pilingi vsebujejo AHA-kisline oziroma sadne kisline, ki povzročijo zrahljanje vezi med celicami vrhnje plasti kože. Med alfa hidroksi kisline (ang. Alpha Hydroxy Acids) sodijo glikolna, mlečna, citronska, jabolčna in mandljeva kislina. Uporabljajo se za posvetlitev kože in bledenje pigmentnih lis, zmanjšanje drobnih gub in glajenje povrhnjice, vlaženje ter zmanjšanje por. Po kemičnem pilingu je koža bolj občutljiva na UV žarke, zato je približno dva tedna na tretiranem predelu potrebna krema z zaščitnim faktorjem. Za doseganje optimalnih rezultatov pri izvajanju površinskih pilingov svetujemo 3-5 tretmaje v razmaku 14 dni do tri tedne. Število ponovitev ocenimo po pregledu vaše kože.

Cenik:

MEDICINSKI KEMIČNI PILING – NeoStrata
Kemični piling z 20%, 35%, 50%, ali 70% glikolno kislino.
Celoten obraz (20-70%) glikolna kislina: 100 €
Vrat in dekolte (20-70%) glikolna kislina: 100 €
Zaščitna bionska krema po pilingu Neostrata Bionic: 40 €