Logotip spletnega mesta

Medicinski kemični piling

S kemičnim pilingom odstranimo odmrle celice, spodbudimo regeneracijo celic ter tvorbo kolagena.
Uporabljamo profesionalne kemične pilinge linije NeoStrata, katero sestavljajo pilingi različnih koncentracij (20%-70%).

Opis:

Kemični piling velja za najstarejšo metodo pomlajevanja, ki jo je uporabljala že egipčanska kraljica Kleopatra. Je medicinski postopek, pri katerem na kožo obraza, vratu, dekolteja ali rok nanašamo organske kisline, ki v določeni plasti kože spodbudijo regeneracijo celic ter nastanek novega kolagena in elastina, katera sta pomembna za ohranjanje lepe in zdrave kože.

Terapija je namenjena izboljšanju strukture ter izgleda kože. Odstranijo se odmrle celice, koža postane gladka, zmanjša se videz gubic, brazgotin, pigmentacij in aken.

V Estetiki Fink uporabljamo profesionalne kemične pilinge linije NeoStrata, katero sestavljajo profesionalni medicinski pilingi različnih koncentracij sadnih kislin (AHA) od 20-70%, ki jh po natančnem pregledu kože prilagodimo vsakemu posamezniku.

  • Odpravljanje znakov staranja kože: gubice, povešenost in ohlapnost kože
  • Površinska obnova kože – izboljšanje teksture kože, izboljšanje videz brazgotin po aknah
  • Izboljšanje čvrstosti in elastičnosti kože
  • Odpravljanje hiperpigmentacij – pigmentne nepravilnosti, sončne pege, povnetne pigmentacije
  • Preventiva staranju
  • Zdravljenje aken
  • Ožanje por
  • Zmanjševanje mastnosti kože
  • Izboljšanje suhe kože

NeoStrata je preizkušena dermatološka kozmetika. Pilingi vsebujejo AHA-kisline oziroma sadne kisline, ki povzročijo zrahljanje vezi med celicami vrhnje plasti kože. Med alfa hidroksi kisline (ang. Alpha Hydroxy Acids) sodijo glikolna, mlečna, citronska, jabolčna in mandljeva kislina. 

Uporablja se lahko kot samostojna terapija ali v kombinaciji z ostalimi estetskimi posegi.

Po opravljenem kemičnem pilingu se lahko koža nekaj dni blago lušči. V času izvajanja kemičnega pilinga je koža bolj občutljiva na UV žarke, zato je približno dva tedna na tretiranem predelu po terapiji potrebna krema z visokim zaščitnim faktorjem.
Primeren čas za izvajanje kemičnih pilingov je v jesensko-zimskem-spomladanskem času, saj na ta način zmanjšamo možnost zapletov.

Za doseganje optimalnih rezultatov pri izvajanju površinskih pilingov svetujemo ponovitev 3-5 tretmajev v razmaku 14 dni do tri tedne, pri čemer običajno stopnjujemo koncentracijo in čas izpostavitve kislini. Število ponovitev ocenimo po pregledu vaše kože.

Nega kože po postopku:

Po opravljenem kemičnem pilingu se lahko koža nekaj dni blago lušči. 

Cenik:

MEDICINSKI KEMIČNI PILING – NeoStrata
Kemični piling z 20%, 35%, 50%, ali 70% glikolno kislino.
Celoten obraz (20-70%) glikolna kislina: 100 €
Vrat in dekolte (20-70%) glikolna kislina: 100 €
Zaščitna bionska krema po pilingu Neostrata Bionic: 40 €