Novice

Naravno pomlajevanje brez stranskih učinkov – PRP

Obraz velja za najbolj občutljiv predel telesa, na žalost pa se na njem opazijo tudi prvi učinki staranja. Med poplavo inovativnih tehnik pomlajevanja z apliciranjem sintetičnih pripravkov, pri mnogih ljudeh ostajajo še vedno številni strahovi in predsodki, zaradi nepoznavanja, pomanjkljivih informacij ter neprijetnih stranskih učinkov, ki se lahko pojavijo.

Obstaja učinkovit in naraven tretma pomlajevanja brez injiciranja sintetičnih snovi in alergijskih reakcij kože? Odgovor  je, da!

Gotovo ste že slišali za vampirski lifting oziroma PRP – plazemsko terapijo, s katero ohranja mladosten videz tudi zvezdnica Kim Kardashian.

S plazemsko terapijo, ki je bogata s trombociti izkoristimo naravne vitalne sposobnosti kože ter okrepimo rastne dejavnike, ki jih naše telo uporablja za zdravljenje tkiv.

Pri postopku uporabimo lastno kri pacienta in v telo ne vnašamo tujih ali sintetičnih kemikalij, zato terapija ne povzroča stanskih učinkov. Edina učinkovina, ki se uporablja med terapijo, je glavna telesna tekočina – kri.

PRP terapija oziroma Platelet Rich Plasma Therapy je edinstvena tehnika pomlajevanja, ki aktivira tako celice povrhnjice, kot tudi celice usnjice, s čimer povečamo tvorbo kolagenskih in elastičnih vlaken ter pospešimo obnovo povrhnjice. Pomanjkanje vitaminov, dehidrirana koža, stres in utrujenost so glavni vzroki za zmanjšano elastičnost, starikavo in pusto kožo ter izgubo sijaja.

Kaj pomeni PRP?
Del krvi, po kateri je metoda poimenovana, se imenuje plazma, bogata s trombociti ali trombocitna plazma (Platelet Rich Plasma  – PRP). Tako na povsem naraven način pospešimo normalne procese zdravljenja, spodbudimo regeneracijo in okrevanje obraznega tkiva ter zmanjšamo gube in izboljšamo tonus kože.

V PRP-ju ne najdemo samo trombocitov, temveč vsebuje tudi pomembne rastne faktorje in vaše lastne matične celice, ki stimulirajo obnovitvene procese. Po postopku se v vašem telesu odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti procesi za rekonstrukcijo vaše kože na obrazu, vključno s kožo okoli oči.

Kako poteka PRP terapija pomlajevanja? 
Terapija poteka v treh korakih: ODVZEM KRVI-CENTRIFUGIRANJE-INJICIRANJE.

10 do 20 minut pred terapijo vam zdravnik vzame približno 10-20 mililitrov krvi, podobno kot pri običajnem testu krvi. Nato zdravnik epruveto s krvjo s posebnim aparatom in s pomočjo centrifuge koncentrira trombocite ter tako pripravi PRP, ki ga nato vbrizga pod kožo na tretiranem področju.

PRP je namenjen pomlajevanju kože na obrazu, kjer vaše lastne celice poskrbijo za obnovo kolagenskih vlaken in elastina, kar zagotavlja dolgotrajen rezultat. S terapijo PRP obnovimo kožo, učvrstimo povešeno kožo in zmanjšamo gubice tudi na predelu pod očmi ter na področju celotnega obraza, koža se obnovi in postane bolj gladka, gube se zaradi volumetričnega učinka biostimulacije zgladijo, brazgotine pa postanejo bistveno manj vidne.

Po terapiji lahko pride do rahle rdečice in zabuhlosti, ki pravilom izgineta že v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh. Večina pacientov se vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim že takoj po terapiji.

Na naši spletni strani preverite katere ostale nekirurške tehnike pomlajevanja še ponujamo v Estetiki Fink.

Deliti