Novice

Do napete kože brez kirurškega posega

Je to sploh mogoče? Včasih je veljalo, da je za lifting kože na obrazu potrebno obiskati lepotnega kirurga, temu pa je sledilo dolgo in boleče okrevanje. Današnje revolucionarne  tehnike pomlajevanja pa so dokazale, da temu ni več tako. Neinvazivne (nekirurške) tehnike pomlajevanja nam omogočajo hitre in učinkovite rezultate brez rezov, brazgotin ter dolgotrajnega in težkega okrevanja, kot tudi veliko cenejšo alternativo kirurškega posega.

V Estetiki Fink si želimo ponuditi samo najboljše, zato sledimo trendom in se redno izobražujemo na področju nekirurške estetske medicine, katera postaja vse bolj priljubljena, ravno zaradi učinkovitosti naprav, ki lahko skoraj povsem nadomestijo kirurški poseg.

HIFU je trenutno najboljša alternativa kirurškega liftinga, saj s terapijo tretiramo kožo in podkožno strukturo, ki je bila do sedaj možna le s pomočjo kirurškega noža.

Terapija je odlična za učvrstitev kože obraza: dvig ličnic, obrvi, izboljšanje linije med obrazom in vratom, zmanjševanje podbradka, dvig in odstranjevanje gub na vratu, odprava zgubane kože dekolteja ter izboljšanje gladkosti in elastičnosti kože.

HIFU ali High Intensity Focused Ultrasound velja za eno najbolj popularnih metod pomlajevanja in zatezanja kože v estetski medicini. S HIFU terapevtskim postopkom dovajamo visoko intenzivno fokusirano energijo na natančno določeno globino delovanja (1.5, 3.0, 4.5 mm), kjer povzroči toplotno koagulacijo tkiva, s tem pa stimulira in obnavlja kolagen ter tako odpravlja videz postarane in povešene kože.

Kako deluje HIFU?
Gre za uporabo fokusiranega ultrazvoka visokih moči za segrevanje globokega dermisa in spodaj ležečega subdermalnega povezovalnega tkiva (SMAS) na 60ºC do 70ºC. Toplota globoko v koži povzroči majhne, natančne in kontrolirane poškodbe, ne da bi pri tem poškodovala površino kože oziroma povrhnjico. Gre za natančno in selektivno kolagensko denaturacijo v dermisu in SMAS-u, kar vodi do skrčenja in skrajšanja kolagenskih vlaken.  Temu sledi regeneracijski odgovor kože na poškodbo s tvorjenjem novega kolagena, kar vodi do lifting efekta in pomlajevanja, večje elastičnosti in črvstosti kože ter zmanjšanja gub.

Kdaj so vidni prvi rezultati?
Rezultati HIFU terapije so vidni takoj po izvedeni terapiji zaradi krčenja kožnih struktur. Že z eno samo terapijo koža postane bolj napeta, vendar postopek nastajanja kolagena in regeneracije lahko traja tudi nekaj mesecev, zato je na želeni končni učinek potrebno počakati od 3 do 6 mesecev po terapiji.

Na koliko časa je potrebno ponoviti postopek?
Proces staranja kože ne moremo ustaviti, zato svetujemo ponovitev postopka na približno 2 leti, saj lahko samo tako nekoliko upočasnimo oziroma ublažimo znake staranja. Odvisno je seveda od posameznika in predhodnega stanja vaše kože. Običajno je potrebna le ena terapija, ki traja približno od 30 do 60 minut, odvisno od obsega tretiranega področja. Pri slabšem stanju kože včasih najprej naredimo tudi dve terapiji v razmaku 4 mesecev, kasneje pa enkrat na leto. Število ponovitev določimo individualno po natančnem pregledu stanja vaše kože.

Ali je HIFU terapija boleča?
Nelagodje se razlikuje od osebe do osebe. Na določenih predelih je koža občutljivejša, odvisno pa je tudi od globine delovanja sonde (1.5, 3.0, 4.5 mm). Moč ultrazvoka seveda prilagodimo posamezni stranki. Pri občutljivejših posameznikih pa se lahko predhodno nanese tudi lokalno anestetično kremo, zato je strah povsem odveč. Tudi po terapiji na koži ni vidnih sprememb, zato se lahko vrnete k svojim vsakodnevnim opravilom, športnim aktivnostim ali delu takoj po ‘posegu’.

Ali sem primeren kandidat za HIFU?
HIFU priporočamo osebam od 30. leta dalje z blago do zmerno ohlapnostjo kože. Terapija morda ne bo učinkovita pri osebah z zelo močno povešeno kožo oziroma bi za doseganje rezultatov potrebovali več ponovitev terapij. Pomembno je, da se pred odločitvijo za terapijo posvetujete s strokovno usposobljeno osebo v našem estetskem centru, saj lahko tako najbolje analiziramo stanje vaše kože (vlažnost kože, tonus, elastičnost, stanje kolagena,…) ter določimo ustrezno terapijo ali kombinacijo večih terapij, za doseganje najboljših rezultatov ter vaših pričakovanj in ciljev.

Na naši spletni strani preverite katere ostale nekirurške tehnike pomlajevanja še ponujamo v Estetiki Fink.

Deliti